Quinoa

Ljummen quinoasallad med stekt tzay
ca 2 pers
1,5 dl quinoa (blandad färger eller bara vanlig)
1/2 röd paprika
1/2 spansk peppar/chili
1 liten rödlök
1/2 låda färsk spenat (2 rejäla nävar ungefär)
1/2 kruka basilika
salt/peppar
Olja
tzay, tofu eller annat bra proteinrikt tillbehör
Skölj quinoan och Koka den sedan i rikligt med vatten
i ca 15 min. Hacka paprikan i centimeter stora tärningar.
Finhacka löken och chilin. Plocka basilika bladen och
hacka över dom grovt, lägg i mortel el. ev i mixer. Slå på
lite rapsolja eller olivolja (ca 3 msk) och mortla/mixa till den finfördelats.
Skölj spenaten noga, och lägg den sedan i en stor skål.
Blanda i allt utom quinoan. Slå på lite olja, salt och peppar.
Vänd försiktigt runt allt.
Stek ditt tillbehör så att den är klar samtidigt som quinoan.
Häll av vattnet, låt rinna av i silen. Vänd sedan ner quinoan i
salladsbladningen. klart!

1 Comments:
Vilket märke var det du hittat som var grusfritt?
Skicka en kommentar
<< Home