27 jan. 2008

Quinoa

Har haft lite svårt för quinoa tidigare, inte för att den smakar illa utan för att den sorten jag köpte innehöll grus... och vad värre var, grus lika stor som kornen själva och då omöjlig att skölja bort. Det förstörde hela min upplevelse. Nu har jag dock testat en annan sort och den var helt grusfri!

Ljummen quinoasallad med stekt tzay
ca 2 pers
1,5 dl quinoa (blandad färger eller bara vanlig)
1/2 röd paprika
1/2 spansk peppar/chili
1 liten rödlök
1/2 låda färsk spenat (2 rejäla nävar ungefär)
1/2 kruka basilika
salt/peppar
Olja
tzay, tofu eller annat bra proteinrikt tillbehör

Skölj quinoan och Koka den sedan i rikligt med vatten
i ca 15 min. Hacka paprikan i centimeter stora tärningar.
Finhacka löken och chilin. Plocka basilika bladen och
hacka över dom grovt, lägg i mortel el. ev i mixer. Slå på
lite rapsolja eller olivolja (ca 3 msk) och mortla/mixa till den finfördelats.
Skölj spenaten noga, och lägg den sedan i en stor skål.
Blanda i allt utom quinoan. Slå på lite olja, salt och peppar.
Vänd försiktigt runt allt.
Stek ditt tillbehör så att den är klar samtidigt som quinoan.
Häll av vattnet, låt rinna av i silen. Vänd sedan ner quinoan i
salladsbladningen. klart!

1 Comments:

Blogger kallelu said...

Vilket märke var det du hittat som var grusfritt?

5:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home