7 okt. 2007

Rödbets Pachadi

100 g riven kokos
2 gröna chilis
2.5 cm stor kub av färsk ingefära
3 tsk senapsfrön
4 stora kokta eller råa rödbetor, skalade.
2 msk olja
10 curryblad
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
2 ¼ dl tjock soya yogurt
salt

Tag kokosnöt, chili, ingefära och senapsfrön (1 tsk) och stöt ihop i en mortel. Ställ åt sidan.

Om du använder råa rödbetor så skär dom i kuber eller klyftor, koka i ca 20 min eller till dom har blivit färdiga. Låt dom sedan rinna av och ställ åt sidan.
Om du använder kokt rödbeta, så skär dom i kuber eller klyftor, och skölj dom sedan under kallt vatten. Ställ åt sidan.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna tillsätt resten av senapsfröna. När dom börjar poppa lägg i currybladen. Rör i rödbetorna, chilipulver, gurkmeja och lite salt stek ihop på medelvärme i ca 10 min.

Blanda i kokosmixen. Sänk värmen. Sätt på lock och låt sjuda i ytterliggare 10 min. Ta bort ifrån värmen och rör ner yogurten. Serveras varmt eller kallt.