7 okt. 2007

Potatis curry

4 pers
2 msk olja
1 tsk senapsfrö (bruna)
2 torkade röda chilis
ca 5 curryblad
2 lökar, hackade
½ tsk malen koriander
½ tsk garam masala
½ tsk gurkmeja
¼ tsk chili pulver
2 tomater, delade på 4
400g potatis
1 dl kokosmjölk

Värm oljan i en stor panna med hög kant. Tillsätt senapsfröna, torkade röda chilis och curryblad. När senapsfröna börjar hoppa tillsätt löken, stek tills den blivit gyllenbrun.

Rör i koriander, garam ma­sala, gurkmeja och chili- pulver. Tillsätt tomaterna och sjud i 5 min.

Undertiden, skala potatisen skär dom i tärningar eller klyftor. Lägg i dom i pannan. Sjud i ytterligare 5 min, un­der lock. Glöm ej att röra.

Häll sedan i kokosmjölken och 1 dl vatten. Koka/sjud i ca 15 till 20 min eller tills potatisen är klar. Servera varmt.