6 okt. 2007

Bokrecension: Vegan Cupcakes Take Over the World



Under vår USA-resa i våras åt vi ganska många goda cupcakes och jag uppskattade hela konceptet med små muffins med massor av glasyr. Snabbt införskaffades en kokbok, muffinsformar och muffinspannor för att forsätta det ljuva livet hemma.

Författaren Isa Chandra Moskowitz är känd i vegankretsar i det stora landet i väster genom siten Post Punk kitchen och kokboken Vegan with a Vengeance. I den här kokboken får hon utlopp för det som alla veganer verkar vara tokiga i; sötsaker. Boken innehåller 75 olika recept plus ett par varianter. Recepten är mycket lätta och följa samt pedagogiskt upplagda. Hela boken verkar vara skriven för den ovana kocken och det finns massor med bra tips och shopping råd i början av boken. Boken är uppdelad i tre delar: grundrecept, avancerat och glasyrer. De bilder som finns är alla väldigt bra och ger en bra bild av resultatet men de är lite väl få som alltid i kokböcker.

Det som varit bäst med de recept jag testat har varit konsistensen på muffinsarna, de har smakat färska i flera dagar efteråt. Det enda som ställer till en del besvär för oss svenskar är alla de extrakt som används. jag har dock försökt byta ut dem när det funkar mot exempelvis vaniljsocker och i andra fall struntat i dem. Troligtvis ska jag köpa en del extrakt under nästa USA-resa. En amerikansk måttsats är inte heller helt dumt men det finns massor med omvandlare på nätet, det är bara att googla.

5/5