22 feb. 2009

Tofupinnar!

Blev sugen på fiskpinnar häromdagen och slängde då ihop detta:



Fejkade fiskpinnar med grönsaker och stuvad spenat
ca 3 port.

500 g tofu (gärna den billiga sorten man hittar hos asienlivs, den är lite syrlig i sig och det passar bra)
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl ströbröd
1 dl soja mjölk
3 msk maizena (majsstärkelse)
Grönsaker av valfri sort tex. potatis och morötter
fryst spenat 200 g
1/2 citron
dill
olja och smör till stekning

Skala potatis och börja förbered de grönsaker ni vill servera till. Ånga, koka eller kanske mosa? Tina upp spenaten på spisen slå på 1/2 dl sojamjölk och red ev. av, salta och peppra. Skär tofun så att du får rektanglar ungefär i samma storlek man tänker sig en fiskpinne. Minns ej riktigt men jag kan ha fått ut ca 12 st. Blanda mjölet med ströbrödet, salta ordentligt och peppra i blandningen. Blanda sojamjölken (1/2 dl) och stärkelsen så att den löses upp. Doppa tofun i vätskan och sedan ströbrödet, sedan snabbt ner i pannan. Jag brukar steka 4 i taget och sedan tvätta pannan efter varje omgång. Lite jobbigare men man får en finare stekyta. Viktigt är att man serverar det hela med dill och citron som ger ännu en mer autentisk känsla. Pressa gärna citronen över pinnarna.
Denna rätt går relativt snabbt. Det som tar tid är grönsakerna. Tofun kan man steka medans man väntar på dom. Men säg att den tar ca 40 min att göra.