Tea time
Så äntligen kommer receptet på dom fantastiska sconesen!
Engelska scones (Ca 4 pers, eller 2 om man är hungrig)
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g rumstempererat margarin
1,5 dl sojamjölk
Sätt ugnen på 225 grader C. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt margarinet. Blanda ihop allt. Häll sist på vätskan och knåda ihop en deg, det behövs inte knådas särskilt länge. När den känns smidig så kavla ut degen med en tjocklek på ca 3 cm. Ta sedan ut rudlar, använd tex ett glas. Jag föredrar att göra mindre och fler men det gör man som man vill. Grädda sedan i ca 10 min eller tills dom fått fin färg.
Serveras direkt med god marmelad och te!
Engelska scones (Ca 4 pers, eller 2 om man är hungrig)
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
50 g rumstempererat margarin
1,5 dl sojamjölk
Sätt ugnen på 225 grader C. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt margarinet. Blanda ihop allt. Häll sist på vätskan och knåda ihop en deg, det behövs inte knådas särskilt länge. När den känns smidig så kavla ut degen med en tjocklek på ca 3 cm. Ta sedan ut rudlar, använd tex ett glas. Jag föredrar att göra mindre och fler men det gör man som man vill. Grädda sedan i ca 10 min eller tills dom fått fin färg.
Serveras direkt med god marmelad och te!
1 Comments:
Jag kör utan margarin och på yoghurt, dubbla mängden bakpulver och bara 3/4 tsk salt.
Rosmarin är en bra krydda i scones!
Skicka en kommentar
<< Home